Таксиметровият бранш: Или вдигаме тарифите, или фалираме


Таксиметровият бранш: Или вдигаме тарифите, или фалираме
Снимка:

440

Поскъпването на горивата и акцизите изправя управителните съвети на таксиметровите компании пред две възможности. Или могат да запазят цените и задлъжнелите превозвачи да продължат да фалират, или да направят корекция в тарифите.

Това коментира в интервю за Actualno.com Кирил Ризов, председател на СНЦ “Съюз такси” - организацията, която обединява по-големите играчи в бранша.

20-процентното поскъпване на таксиметровите услуги, което от бранша стягат до края на годината, няма да се отрази на клиентите, категоричен е Ризов.

Той обяснява какво имам предвид: "Средният пробег в София е 5 км. Това ще 1 лв. и малко отгоре по новите тарифи. Но трябва да имате предвид, че и сега повечето клиенти за подобен курс дават бакшиш, който е равностоен на цената, която би била, след като вдигнем тарифите. Тоест, ако направим корекцията, ще плащате същото, което плащате сега, когато давате бакшиш".

В нашия бранш, когато дойде края на годината и превозвачът отиде при счетоводителя си и започне да смята приходи и разходи, винаги излиза около нулата. Да не си мислите, че има някаква печалба? Защо ни наричат “бакшиши”? Ами то шофьорът живее само от бакшиши. Ако разчита на някаква печалба, данъчно задлъжнялото лице фалира. Виждате, че пак фалираме, обяснява Ризов.

Поскъпването предстои, но не е ясно от кога, каза той по повод коментарите в медиите, че това ще се случи от началото на ноември.

Който си позволява да казва на конкретна дата, трябва да се позове откъде го знае. Аз лично не знам никой от управителните съвети на големите превозвачи да е издал такава заповед. Няма такова нещо. Знам, че навсякъде се готвят. Но те това правят от началото на годината. Може да е 1 ноември, може да е утре, може да е по-нататък.

Цялото интервю четете в Actualno.com.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички