Терзиева: Няма да искам проверка на декларацията на новия шеф на АПИ


Терзиева: Няма да искам проверка на декларацията на новия шеф на АПИ
Снимка:

895

Няма да искам проверка на декларацията, подписана от новия председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Стефан Чайков, не се налага такова нещо. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, предаде „Фокус”.

Тя отказа да коментира обвиненията на бившия премиер Бойко Борисов, според когото Чайков не е излязъл от 12 фирми и има конфликт на интереси. Терзиева заяви, че това е лично мнение на Борисов, което тя не иска да коментира, а при подписване  на договора г-н Чайков е подписал съответните изискуеми декларации.

"Щом е подписал тези декларации, за мен това е достатъчно. Аз не го обследвам дали е излязъл, не е излязъл. Оттук-нататък той се е подписал на съответните декларации при подписване на договора – това е изискуемо от закона", посочи регионалната министърка.

Всички решения в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) се взимат със съвместно решение на всички членове, председателят просто управлява. Няма нужда от специални основания да преместя г-н Лазаров от председател на член. Просто смятам, че трябва да засилим отношенията с бизнеса и кандидатурата на г-н Стефан Чайков доста ми хареса точно заради това, и неговата визия за политиките, които да правим в пътищата, просто ще ни сближи с бизнеса, поради което аз реших да му дам възможност да стане председател и да видим как ще подпомогне политиката на министерството в тази област, каза Десислава Терзиева.

Тя заяви още, че парите за строителството на АМ "Хемус" няма да стигнат, защото средствата от еврофондовете са намалени и ще трябва да се търсят нови решения от рода на публично-частно партньорство.

„Предстоящите реформи са много. Най-тежко е положението във водния сектор. Там трябва много работа и спешни мерки", продължи регионалният министър „Губим много вода и ако продължаваме така, след време ще стане страшно. Системата е пред срив. В момента обсъждаме краткосрочни мерки, които да спасят ВиК сектора. Засега няма опасност от водни режими", коментира Терзиева пред TV7.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички