Търкиш Еърлайнс вече е спонсор на Борусия Дортмунд


Търкиш Еърлайнс вече е спонсор на Борусия Дортмунд
Снимка:

760

Търкиш Еърлайнс стана спонсор на германския футболен отбор Борусия Дортмунд в жестока конкуренция с авиопревозвачите от Персийския залив за превземане на футболните стадиони на световно известни отбори по света. След Барселона и Манчестер Юнайтед, Борусия Дортмунд стана третият футболен гигант , спонсориран от THY, която се стреми към доминираща роля в авиотранспорта в съревнование с амбициозни компании от Залива като Емирейтс и Катар еъруейс.

Оценяваната на десетки милиони евро сделка идва точно на време – в момент, в който Борусия Дортмунд ще играе на 25 май в германския финал на Шампионската лига по футбол с Байерн Мюнхен.

След като последователно две години поред – 2011 и 2012 - беше обявявана за най-добър авиопревозвач на Европа, Търкиш еърлайнс разширява дейността си трескаво. Авиокомпанията е превозила 39 млн. пътници през 2012 г. – при Емирейтс числото е 34 млн. – и има намерение през 2020 г., когато Истанбул се надява да спечели битката за домакинството на лятната олимпиада с Мадрид и Токио, да достигне умопомрачителните 96 млн. пътници. Поради което похарчи 20 млрд. долара, за да поръча близо 200 нови самолета на Боинг и Еърбъс. "Идеята ни е да осигурим визуализиране в световен мащаб на един добър продукт", казва Али Генч, заместник-шеф на компанията. В интернет този подход вече дава резулатите – до момента рекламите на Търкиш еъруейс с Кобе Брайънт и Лио Меси са гледани 100 млн. пъти в интернет.

"Футболният великан" Емирейтс държи Пари Сен Жермен, Милан и подкрепя от доста време Арсенал, чийто стадион беше прекръстен след сделка от 2004 г. на стойност 200 млн. долара в Емирейтс стейдиъм. През следващите 6 г. авиокомпанията на петролното емирство ще бъде спонсор на 15 кръга от Гран при на Формула 1.Според един от шефовете на Емирейтс компанията отделя всяка година 227 млн. долара за спонсорство в областта на спорта.

Катар Eъруес измъкна изпод носа на турските си конкуренти през ноември 2012 г. срещу 170 млн. евро правото екипите на Барселона да бъдат с тяхното лого. И,есевствено, тази авиокомпания гордо вкара символа си в емблемата на световното първенство по футбол 2020, чийто домакин ще бъде Доха.

От Търкиш еърлайнс не огласяват сумите, които плащат за спонсорство с обяснението, че харчат милионите си по възможно най-добрия начин.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички