Удължиха срока за оферта за БДЖ Товарни превози


Удължиха срока за оферта за БДЖ Товарни превози
Снимка:

569

Процедурата за приватизация на БДЖ се удължава, след като Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) реши да даде по-дълъг срок за подаване на обвързващи оферти в конкурса за приватизацията на БДЖ  „Товарни превози” ЕООД, София, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

По искане на двама от участниците в конкурса за приватизацията на “БДЖ - Товарни превози” ЕООД  АПСК удължи до 15:00 часа на 28 март 2013 г. срока за внасяне на депозити и подаване на обвързващи оферти в процедурата за продажба на 2 325 087 броя дялове, представляващи 100% от капитала на БДЖ “Товарни превози” ЕООД, София, собственост на “Холдинг БДЖ” ЕАД.

Удължаването е във връзка с получени писма от страна на участници в конкурса с молба за допълнително време за извършване на пълен одит на дружеството (дю дилиджънс). 

Удължава се и срокът за извършване на огледи на активи на дружеството и провеждане на срещи с ръководството – до 22 март 2013 г, пише Агенция "Фокус".

Както е добре известно общо девет компании закупиха документация за участие в конкурса за подаване на обвързващи оферти за активите на БДЖ „Товарни превози”. Най-интересното име беше на Първа инвестиционна банка (ПИБ).

В края на миналата година в руската преса се появи информация, че и Руските държавни железници се интересуват от БДЖ „Товарни превози”. Споменаваше се цена от около 100 млн. долара, което беше с 35 млн. долара по-малко, отколкото държавата искаше за дружеството през лятото на 2012 година.

 

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички