Вдигат най-големия завод за автомобилни катализатори в Полша


Вдигат най-големия завод за автомобилни катализатори в Полша
Снимка:

1112

Германският химически гигант BASF инвестира приблизително 90 млн. евро в първия етап от изграждането на инсталация за производството на автомобилни катализатори за вредни емисии в Шрода Шльонска, специализирана икономическа зона в близост до Варшава, Полша.

Изграждането на новия завод на площ от 40 000 кв. м, което го прави най-големия на BASF в Европа, е планирано да започне преди края на 2012 г.

Производството ще стартира през първото тримесечие на 2014 г. Предвидено е допълнително разширяване, което ще увеличи общата инвестиция на проекта до приблизително 150 млн. евро.

До 2016 г., когато планираните 10 производствени линии за катализатори за леко- и тежкотоварни автомобили (Еuro 6 и Euro VI) ще работят при пълен капацитет, BASF очаква да отвори работни места за над 400 души на новия обект.

„Планираното изпълнение в Европа на екологичните норми за вредни емисии „Евро 6” за лекотоварни и “Евро VI” за тежкотоварни превозни средства, ще доведе до повишено търсене на модерни системи за контрол на емисиите. BASF удвоява своя производствен капацитет в Европа, за да отговори на това търсене и да продължи да задоволява нуждите на своите клиенти,” заяви Руи Гьорк, старши вицепрезидент на Дивизията за автомобилни катализатори на BASF.

„Поради централното си разположение в Европа и положителното си икономическо развитие, Полша е атрактивна локация за инвестиране от страна на BASF. Новият завод ще укрепи нашите позиции на полския пазар като доставчик на иновативни решения,” твърди д-р Йоахим Майер, ръководител на BASF за Централна Европа.

Паралелно с новата инсталация, BASF понастоящем модернизира и разширява своята дейност по производството на катализатори за вредни емисии в Нинбург, Германия.

 

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички