Въвежда се 300 евро глоба за български превозвачи без разрешително в Турция


Въвежда се 300 евро глоба за български превозвачи без разрешително в Турция
Снимка:

747

Транзитните такси за българските превозвачи от турска страна остават непроменени. Единствената промяна  за българския бранш с новоприетите правила ще бъде това, че ще има наказателна процедура в случай, че се движи автомобил без разрешително, която е 300 евро. България също има такава глоба за същия случай. Това коментира транспортният министър Данаил Папазов, цитиран от „Фокус”.

В периода 3-7 септември Папазов ще проведе срещи с транспортни министри от други страни, включително и от Турция.

Планът за преконструиране на БДЖ е завършен и в първите дни на септември ще бъде представен на кредиторите, коментира още Папазов, цитиран от „Фокус”. По думите му има добри предпоставки през 2014 г. да се почувства оживление в превозите на товари.

„Убеден съм, че с реализацията на проекта Централна гара, едно от най-оживените места в столицата. ще се превърне в гара с модерна градска архитектура и европейски облик. Близостта до Централната автогара и до метрото я превръщат във важен обект от столичната инфраструктура. Голямото й значение може да се види от мястото, което заема в европейската пътна мрежа - оттук преминават 4, 8 и 10 Общоевропейски пътнотранспортни коридори”, заяви Папазов на подписването на договорите за изпълнение на проект „Рехабилитация на Централна гара София”. Първия етап е за преструктуриране на сградата, като се предвижда реалните ремонтни дейности да започнат до Нова година.

Папазов обясни, че все още няма нов шеф на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, но до края на тази седмица или до средата на следващата въпросът ще бъде изяснен.

По думите на министъра средствата по ОП „Транспорт” за програма „Транспорт” имат намаление от около 400 млн. евро в сравнение с предишния период, а неговото ведомство вече работи по плана за периода 2014-2020 г.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички