Wizz Air Holding разширява бизнес начинанията си


Wizz Air Holding разширява бизнес начинанията си
Снимка:

2615

Успехът на нискотарифната авиокомпания Wizz Air в транспортния бранш ѝ позволява уверено да навлиза в различни бизнес полета. Сред последните ѝ решения е да пусне свои акции на една от най-големите световни борси – Лондонската фондова борса. Акциите ще бъдат достъпни за институционални и професионални инвеститори от Великобритания и цял свят и се очаква интересът към тях да е значителен.

От първия полет на Wizz Air през 2004 г., компанията се превърна в най-големия нискотарифен превозвач в Цетрална и Източна Европа с пазарен дял от 37,7% за шестте месеца до 30 септември 2014 г. Лети до 106 дестинации. От април до септември миналата година приходите ѝ са нараснали с 23,5% до 727,3 млн. евро.

Тези данни следват успеха на компанията и от предходното полугодие, когато приходите нараснаха с 18,9 на сто до над 1 млрд.евро.

Бизнес моделът на WizzAir позволява на превозвача да предлага на клиентите постоянни ниски цени на билетите, което стимулира хората да пътуват по-често и позволява на самата компания да бъде активен участник на пазарите, на които оперира. От всеки продаден билет WizzAir печели средно 49 евро, което е сред най-ниските стойности за превозвачите в Европа.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички