Wizz Air открива линия Будапеща - Истaнбул


Wizz Air открива линия Будапеща - Истaнбул
Снимка:

11822

Wizz Air, най-голямата нискотарифна-нискоразходна авиокомпания в Централна и Източна Европа, обяви днес отварянето на нова линия от Будапеща до Истанбул. Тя ще стане активна от 2 август. Полетите ще се извършват първоначално 4 пъти седмично, като постепенно към март 2014 година ще се увеличават до ежедневни, ако няма спънки от съответните регулаторни органи.

Истанбул е най-новото допълнение към разширяващата се на Изток мрежа на Wizz Air, следвайки по-рано представените линии до Тел Авив, Киев, Баку и Дубай. Ниските цени на авиокомпанията бързо ще засилят  туристическия и бизнес поток в двете посоки между Унгария и Турция, стимулирайки трафика с над 70,000 пътници през първата година.

Полетите на Wizz Air за новата линия до Истанбулското летище (Sabiha Gökçen Airport) са вече в продажба и могат да се резервират веднага на wizzair.com на невероятни цени само от BGN 36,99 (еднопосочен, с включени такси).

През август Wizz Air ще лети всеки понеделник, сряда, петък и неделя. От септември ще има полет и четвъртък, а от март 2014 година по план компанията ще лети всеки ден по дестинацията Будапеща - Истанбул.

По време на пресконференцията в Будапеща днес, Гергю Абран, търговски директор, каза: "Wizz Air стимулира въздушния трафик чрез много ниски цени и разширявайки дестинациите на Изток, като отваря Унгария за бързоразвиващите се икономики и чудесни туристически дестинации.  Истанбул, на кръстопът между Европа и Азия, е на път да стане една от най-продаваните дестинации. Нарастващата популярност на Турция като бизнес връзка и ваканционна дестинация сега ще бъде по-достъпна, както за индивидуално пътуващите, така и за семействата и за бизнеса.”

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички