Wizz Air позволи по-голям безплатен ръчен багаж


Wizz Air позволи по-голям безплатен ръчен багаж
Снимка: Actualno.com

5269

Wizz Аir променя багажната си политика, като увеличава размерa на безплатния багаж в кабината на самолета. Така нискотарифната авиокомпания почти ще се изравни с конкурентите си като Ryanair по безплатeн обем на борда.

През 2012 г. унгарската авиокомпания намали размера на безплатния багаж. Стандартните малки куфари в кабината станаха платени, а нетаксуваното можеше да бъде с размери 42/32/25. Това означаваше малка раничка или бизнес чанта. Сега стандартните безплатни куфари се завръщат, като позволените размери ще са 55/40/23 с максимално тегло от 10 килограма. "Това представлява 50% увеличение на размера в сравнение с предишната големина на разрешен безплатен багаж", изчисляват от авиокомпанията.

Таксата за ръчния багаж отпада от 29 октомври 2017 г. "Клиентите, пътуващи на 29 октомври и след тази дата, които вече имат закупен ръчен багаж директно през каналите на Wizz Air, ще получат 120% от платената сума като кредит по техния Wizz профил", информират от превозвача.

Оуен Джонс, корпоративен директор на Wizz Air, коментира пред "Капитал", че причината за промяната е, че разликата с другите авиокомпании в размера на багажите причинява объркване за пътниците. Решението е взето след проучване сред клиентите на авиокомпанията. Към момента 75% от тях са предпочитали безплатната опция с по-малкия размер багаж. При редуцирането на безплатния багаж през 2012 г. от Wizz Аir се аргументираха с по-малкия разход на гориво и по-ниските цени, които ще последват от тази промяна. Сега Оуен Джонс, коментира, че компанията така или иначе ползва самолети с нисък разход на гориво (Airbus A321ceos).

Сегашната промяна почти ще изравни Wizz Air с конкурента й Ryanair, който позволява на борда да се качва безплатно багаж с размери 55/40/20 с тегло 10 килограма, като ирландската авиокомпания дава право и на малка чанта с размери 35/20/20. Пътниците на Wizz Air, които ще могат също да носят допълнително и малка безплатна чанта с размери 40/30/18, ще трябва да ползват услугата WIZZ Priority.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички