5 страхотни причини да посетите Мадагаскар


5 страхотни причини да посетите Мадагаскар
Снимка: iStock/Guliver

11209

Има голям шанс да не знаете много неща за Мадагаскар. Тази държава обаче определено заслужава вниманието ви, особено ако обичате екзотичните дестинации. Макар да се намира само на 400 км от бреговете на Африка, островът е цял нов свят. Даваме ви 5 причини до го опознаете.

1. Природата. Мадагаскар може да ви предложи всичко. На острова има джунгла, гори, пустинни райони, високи върхове, красиви плажове, блата и лагуни. Пейзажът е невероятно красив и разнообразен.

2. Културата и хората. В Мадагаскар живеят около 18 млн. души, които имат африкански, арабски и индийски корени. Местните са гостоприемни към туристите, а в южната част на страната западната култура все още не е проникнала и посетителите могат да се докоснат до автентичния начин на живот.

3. Там живеят близо 100 вида лемури и 60 вида хамелеони. Можете да видите тези невероятни животни в естествената им среда, както и да плувате с костенурки – наистина незабравимо преживяване. На малкия остров Ил Сент Мари пък можете да наблюдавате миграцията на гърбати китове.

4. Растителният свят на Мадагаскар е също толкова интересен. От осемте вида баобаб, растящи на планетата, шест се срещат на острова. Стволовете на тези дървета функционират като водни резервоари. На Мадагаскар цъфтят и 960 вида орхидеи, 75% от които са ендемични за острова.

5. В Мадагаскар можете да посетите единственото в света гробище на пирати.

Ако вече планирате пътуването си до Мадагаскар, имайте предвид, че периодът от ноември до април не е особено подходящ поради горещото и дъждовно време. През май - октомври е по-хладно и сухо.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички