4 начина да подобрите работата на телефона си


4 начина да подобрите работата на телефона си
Снимка:

4191

Много от нас вече използват смартфоните си почти ежечасно и затова е изключително важно устройствата да са бързи. Самите потребители могат да подобрят работата на телефоните си чрез тези 4 стъпки, пише Android Central. 

1. Изтрийте всички приложения, които не използвате

Започнете с изтриването на всички приложения, от които вече не се нуждаете. Прегледайте списъка с апликациите, които имате на устройството си и оставете само тези, които са ви полезни. Дори и да изтриете някое приложение, винаги може да го изтеглите отново, ако решите че все пак ви трябва.

2. Изтрийте кеш паметта

Кеш данните обикновено са нещо добро, благодарение на тях не е нужно да изтегляте или да генерирате тези данни всеки път, когато отваряте някое приложение. Приложенията, които рядко отваряте, обаче също използват кеширани данни. Те не само заемат място, но и са остарели и ще трябва да се възстановят, когато отново стартирате приложението. Изтриването им е добър начин да оптимизирате работата на смартфона си, като си осигурите максимална скорост.

3. Върнете фабричните настройки

Както всяка друга мобилна операционна система, Android ви дава възможност да възстановите фабричните настройки на вашия телефон. Това връща телефона ви до състоянието, в което сте го взели за първи път в ръцете си. Ъпдейтите на фърмуера ще са на мястото си, но неща като вашите текстови съобщения и други данни, които не са в облака, ще бъдат заличени ​​завинаги. Но понякога новото начало е най-добрият начин да оправите бъркотията. Преди да започнете, не забравяйте да направите резервно копие на данните си и съдържанието, което е важно за вас.

4. Актуализирайте софтуера

За да се възползвате от възможно най-добрата производителност и функции на вашия Android смартфон, трябва да сте сигурни, че той винаги работи с най-новия софтуер, който е на разположение за него. Това не се отнася само за приложенията, но и за операционната система. Ако има налична актуализация за вашия смартфон, ще получите известие, но можете и да проверите лично.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички