5 начина да повишите сигурността си във Facebook


5 начина да повишите сигурността си във Facebook
Снимка:

2333

Facebook е "отговорен" за една четвърт от уеб трафика на Земята. С милионите потребители обаче идват и множеството опасности за сигурността на данните ни. От CNet дават няколко съвета за това как да се предпазим в социалната мрежа:

1. Управление на рекламите

Не е тайна, че когато използвате Facebook, вие се превръщате в продукт, който се продава. Историята на сърфирането ви и Facebook дейността ви помагат на рекламодателите да ви атакуват с реклами, които има голяма вероятност да ви заинтригуват. За щастие, Facebook ви е дал контрол върху това кои реклами може да виждате.

2. Контрол върху това кой може да вижда постовете ви

Всеки път, когато публикувате нещо онлайн, било то във Facebook или някъде другаде, трябва да бъдете сигурни, че знаете кой може да го види.

3. Защита на снимките ни

Ако използвате Facebook, има голяма вероятност социалната мрежа да притежава повече ваши снимки, отколкото майка ви или баща ви. Някои потребители качват толкова много фотоси, че забравят, че това може да ги доведе до неприятни моменти или дори до загуба на работното им място. Една снимка може да бъде достатъчна, за да създаде погрешно впечатление за вас или да предостави лична информация, която не искате да споделяте с всички.

4. Отваряне на скритата пощенска кутия

Ако ползвате Facebook отдавна, най-вероятно имате папка с непрочетени съобщения, за която може да не подозирате, че съществува. За да прегледате съобщенията си, кликнете върху „Съобщения“ в горната част на лявата колона. По подразбиране, ще се озовете във вашия Inbox, където можете да намерите всички съобщения, които сте получили някога от непознати хора.

5. Разберете дали някой е влизал във Facebook акаунта ви

Отидете на страницата с настройките. Кликнете върху „Сигурност“ в горната част на лявата колона. Най-отдолу на страницата ще видите въпроса: "Откъде сте влизали?" Кликнете върху него, за да видите всички ваши активни Facebook влизания, независимо дали са били от настолен компютър или от мобилно устройство. Ще ви бъдат предоставени данни за местоположението, браузъра и устройството. Ако нещо ви изглежда съмнително, вие имате възможност да "сложите край на дейност" от отделни или всички устройства.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички