Лесни начини да ускорите работата на телефона си


Лесни начини да ускорите работата на телефона си
Снимка: iStock/Guliver

6272

Забелязали ли сте, че с времето телефона ви започва да забавя работата си? От MakeUseOf дават няколко полезни съвета как може да се противодейства за това. Препоръките важат за Android смартфони.

Изчистване на ненужната информация

Трябва да прегледаме всички стари приложения, снимки и музикални файлове, които не ползваме. След това трябва да се „пипнат” някои функции и настройки.

Премахване на нежелателни приложения

Често някои приложения злоупотребяват и използват доста повече ресурси отколкото е разумно. Това може да се отрази доста сериозно на старите устройства. За Android 5 и нагоре, идентифицирането на такива приложения може да стане чрез преглеждане на разрешенията за достъп до ресурси.

Това може да се направи от Settings > Apps, където от списъка с опции от падащото меню да се избере Permissions (Разрешения). Тук може да се види кои приложения до кои функции на телефона имат достъп. Приложение за фенерче например, няма защо да иска достъп до SMS-ите или контактите. Някои смартфони позволяват и премахване на разрешението за дадено приложение да се пуска със стартирането. Това обаче не е опция за всички.

Оптимизиране на устройството

Този метод работи за Android 4 и нагоре. Нужно е да има поне 25% свободно място в устройството. След това трябва да се активира самолетния режим на устройството и да се свърже със зарядното и да се остави поне една нощ или по възможност 24 часа. Така телефонът ще извърши процес по освобождаване на паметта, но няма да приема обаждания.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички