Потребителите ще отделят все повече пари за мобилни приложения, гласят прогнози


Потребителите ще отделят все повече пари за мобилни приложения, гласят прогнози
Снимка: iStock/Guliver

2117

Инвазията на евтини смартфони в развиващите се държави ще стимулира компаниите да влагат още повече средства в създаването и развитието на мобилни приложения. До 2020 г. потребителите ще започнат да отделят двойно повече пари за приложения, гласи прогноза на компанията App Annie, цитирана от Bloomberg.

Общо приходите от мобилни приложения ще достигнат 101 млрд. долара годишно. Потребителската база пък ще достигне 6.2 млрд. души при 2.6 млрд. в момента, прогнозира още анализаторската компания. Тя очаква, че най-големи ще са ръстовете в Индия, Индонезия, Китай, Мексико, Бразилия и Турция.

Най-много обаче ще харчат в Европа, Северна и Южна Америка и Близкия изток. Общо от всеки смартфон ще се харчат средно по 16.2 долара за приложения. Най-голяма ще е популярността на приложенията за стрийминг на музика и видео, следвани от услугите за запознанства. Мобилните игри същп ще генерират доста голям дял от приходите, но той ще намалее заради увеличаването на популярността на другите услуги.

От App Annie уточняват, че базират прогнозите си за приходи само за услуги, които са платени през приложение или е платено за самото приложение. Абонаменти за услуги като Netflix, които са направени чрез компютър, не влизат в прогнозата, както и пазаруването в онлайн магазини чрез приложения. Не се броят дори и транзакциите за услуги като Uber. Това означава, че създателите на приложения ще имат доста възможности да монетизират идеите си, при това добре.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички