Роботи за доставки тръгват по улиците на Лондон


Роботи за доставки тръгват по улиците на Лондон
Снимка:

1913

Лондончани се славят с репутацията, че почти нищо не може да ги смути, но малките роботи за доставки, които се очаква да тръгнат по улиците на британската столица, предизвикват вълнение, пише TheNextWeb.

Машините бяха представени в края на миналата година, а сега компанията Starship Technologies чака одобрение, за да започне тестове на роботите в реални условия.

Машините на Starship са в състояние да транспортират товар, равняващ се на две пълни пазарски чанти на 30-минутно разстояние, като цената е между една десета до една петнадесета от цената на традиционната доставка. Роботите имат обхват 6.4 километра и се движат със скорост 6.5 километра в час, което е скоростта на бърз пешеходец.

Потребителите могат да проследяват доставката онлайн и, когато пристигне, отключават контейнера с мобилно приложение. Това е гаранция, че продуктите достигат до истинския си получател. Машините са оборудвани с камери, микрофон и високоговорител, така че операторите да се намесят, ако някой се опита да отвори контейнера, докато роботът е на път. Машините-доставчици намират пътя си с помощта на GPS и са в състояние да избягват обстоятелства и сблъсък с пешеходци.

Инициативата е част от проект, наречен Smart Cities, на стойност 25 милиона британски лири. Одобрението за старт на тестовете се очаква всеки момент.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички