Купиха паркомясто за близо 1 млн. долара

Купиха паркомясто за близо 1 млн. долара
Източник: iStock/Guliver

Най-скъпото паркомясто в света смени собственика си за "скромните" 969 000 щатски долара или 7,6 млн. хонконгски долара. То се намира в The Center - петият по височина небостъргач в Хонконг (73 м), който влезе в новините през 2017 г. с това, че стана най-скъпата офис сграда в света при продажбата ѝ за над $5 млрд. и все още държи рекорда.

В кулата няма жилищни площи, а само офиси. Купувачът всъщност е бизнесмен с офис в сградата, самоличността му обаче се пази в тайна, съобщава South China Morning Post.

Мястото за паркиране е B1-1023 и все още не се използва. То се намира на последния етаж на 3-етажния паркинг в бизнес сградата и има много бърз достъп до асансьорите за вътрешността на сградата.

The Centre е дом на много фирми, основно в сферата на технологиите и автобусни компании. Тя разполага само с 402 паркоместа, а офис пространството дадено под наем е 1,2 млн. кв. м.

Цените на паркингите в Хонг Конг надминаха пазара на жилища през последните десетина години, на фона на свиващото се предлагане и на оживен пазар, готов да предложи оферти за недвижими имоти в ерата на свръх ниските лихви.

Реално плащайки близо милион долара купувачът е платил 3 пъти по-висока цена за квадратен метър от средната за жилище в Хонконг.

Сумата надвишава повече от 30 пъти средната годишна заплата в града. В същото време Хонконг върви към рецесия след близо 5 месеца на протести във финансовия център, където всеки всеки пети жител живее под прага на бедността.

Неравенството и растящата пропаст между богати и бедни в града не се ограничават от години и затова се стига до такива абсурдни разлики в начина на живот в Хонконг, посочва изданието.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.