Новият въздушен гигант на Ню Йорк

Новият въздушен гигант на Ню Йорк
Източник: Extell

В Манхатън имаше церемония за достигането на най-високата точка на Сентръл Парк Тауър (Central Park Tower) – 472 метра над земята, пише Reuters.

Небостъргачът в Ню Йорк е най-високата жилищна сграда в света. В него все още не живее никой, но строителите вече монтираха стоящият най-високо елемент от конструкцията.

Сградата предлага 179 луксозни апартамента, като най-малките имат две спални и 133 кв. метра жилищна площ, а най-големите съответно 8 спални и 1625 кв. метра жилищна площ.

Най-евтиният апартамент в 472-метровата сграда струва 6,9 млн. долара, намира се на 33-я етаж и има 2 спални.

Перлата в короната е апартамент с 5 спални, който е на 112-я етаж на Сентръл Парк Тауър, предлага невероятни гледки към цял Ню Йорк сити и Ню Джърси и е с обявена цена 63 млн. долара.

Небостъргачът има собствен плувен басейн, спа център, киносалон и бална зала за 126 гости.

Апартаментите започват от 8-я етаж, защото на първите 7 ще се помещава огромен магазин от веригата луксозни универсални магазини Nordstrom, с площ близо 28 000 кв. метра.

Първите живеещи в Сентръл Парк Тауър ще се нанесат през 2020 г. От Nordstrom са дали като дата на откриване на магазина им края на октомври 2020 г.

Небостъргачът, който е най-високата сграда извън Азия, се намира на т.нар. Редица на милиардерите – група луксозни построени и стоящи се небостъргачи, в близост до южния край на Сентръл Парк в Манхатън.

Проектът се осъществява от компанията за луксозни имоти Extell с финансиране от инвестиционен фонд на общината на Шанхай.

ТУК МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ВИДЕО на впечатляващото здание.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.