Освободените от "Напоителни системи" заподозряха политическа поръчка


Освободените от "Напоителни системи" заподозряха политическа поръчка
Снимка: Getty Images/Guliver

2622

Освободеното преди ден ръководство на "Напоителни системи" ЕАД е силно обезпокоено от смяната на целия съвет на директорите в момент, в който по сигнал на предишния директор на дружеството прокуратурата извършва проверка в дружеството. Това пише в писмо до медиите от освободените.

Те посочват, че късно вечерта на 27 февруари в Търговския регистър са внесени документи за вписване на изцяло нов борд, в който участва и Снежина Димитрова Динева. Нейното име фигурирало в одитния доклад и съответно в образуваните преписки от прокуратурата и финансовата инспекция.

"Опасяваме се, че целта на извършената смяна на съвета на директорите е да се препятства работата на прокуратурата и на следствието по образуваните проверки и досъдебни производства за нанесени щети и да бъдат укрити документи и унищожени такива", пише в писмото до медиите.

Според тях новоназначеният изпълнителен директор е допуснала в дружеството да се разпореждат бивши служители и адвокати, които напълно неоснователно изискват документация и информация, провеждат разпити и осъществяват тормоз на работниците.

Авторите на писмото твърдят и че имат сериозни основания да смятат, че служебният министър на земеделието и храните изпълнява политически поръчки, защитавайки по този начин хора, които чрез своите действия нанасят вреда на държавата.

"В момент, когато бяха обявени за опасни над двеста язовира, страхуваме се, че тази вреда ще продължи и чрез подготвената смяна на управителите на клоновете на "Напоителни системи" в цялата страна", допълват освободените от съвета.

Според тях разпродажбата на активи на дружеството чрез частни съдебни изпълнители го лишава от съоръжения, които са от съществено значение за дейността му и може да доведе до настъпване на непоправими последици, касаещи сигурността, живота и здравето на хората.

Заключението е, че се готви скрита приватизация на дружеството, чийто принципал е Министерството на земеделието и храните.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички