Срокът за изпълнение на проектите по старата ПРСР е до 15 септември


Срокът за изпълнение на проектите по старата ПРСР е до 15 септември
Снимка: БГНЕС

4064

Срокът за изпълнението на проектите по старата ПРСР е до 15 септември, а разплащането е до 15 октомври, средствата под риск са най-вече за проектите на общините. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева след среща с министър-председателя Бойко Борисов и европейския комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган, предаде "Фокус".

На въпрос колко средства няма да успеем да усвоим до края на 2015 година, ако старата ПРСР не бъде удължена, министър Танева обясни: "Работим, следва да работим и бенефициентите трябва да знаят, че срокът за изпълнението на проектите е до 15 септември, а разплащането е до 15 октомври".

"Средствата, които са под риск са в следствие на възможността за изпълнение на проектите от общините. Към момента няма да обявя конкретна цифра докато не приключи проверката. Това зависи от възможността на общините да изпълнят проектите си", допълни Танева.

На въпрос дали има шанс да бъде удължена старата ПРСР и колко средства ще пропуснем да усвоим министър Танева уточни, че "Срокът за изпълнение е 15 септември, всички трябва да организират работата си по начин, по който до тази дата да бъдат изпълнени".

"Апелирам особено общините. Всичко друго са разговори, които съгласно казаното няма да има удължаване. Знаем, че част от проектите, които са най-тежки и под риск са на общините. Бенефициентите трябва да знаят, че до 15 септември е срокът", заяви Танева.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички