Топ 10 на най-секси спортните коли в света


Топ 10 на най-секси спортните коли в света
Снимка: Getty Images

20717

Защо толкова много хора са обсебени от автомобилите? За някои вероятно причината е чувството за свобода, което ни дават. За други колата е символ на социален статус. А трети просто са ценители и харесват красиви автомобили. Сред тях сме и ние от Expert.bg, затова днес решихме да ви представим класацията ни за 10-те най-секси спортни автомобили в света.

Ако подобно на нас, и вие сте почитатели на Mercedes, но можете да си купите само използван Mercedes-Benz, то разгледайте изгодните предложения за авточасти в Avtochastionline24.bg.

Mercedes-Benz SLR McLaren

Великолепното произведение на изкуството е дело на съвместната работа на Mercedes-Benz и McLaren. То е вдъхновено от дизайна на две исторически машини – 300SRL и 300SL, които виждат бял свят през 1950 година.

Mercedes-Benz SLS AMG GT

Спортен звяр, особено подходящ за хора, които все още не са създали семейство – разбирате какво намекваме, нали? Ако не – имахме предвид, че няма кой да се тревожи за вас, щом карате такава кола. И го правете извън България – никой не иска да потроши такова бижу в някоя дупка тук.

Maserati Gran Turismo

Тук критиката е, че двигателят е твърде тих. Но тихите води са най-дълбоки – говорим за 450 конски сили. Истинско изкуство е да такава мощ да е толкова безшумна. Ако видите това Maserati на улицата, със сигурност ще останете вцепенени. Така е, когато видите пантера на лов - безподобна грация, сила и красота.

BMW i8

През годините BMW е произвело доста автомобили, които са доказали качествата си, но трудно могат да бъдат наречени „секси”. Моделът i8 обаче напълно отговаря на критериите. Футуристичните му линии събират в едно BMW, Audi и Lamborghini – сякаш инженерите и на трите компании са седнали и работели заедно, в безподобно обигран екип.

Aston Martin DB9

Бонд. Джеймс Бонд. Това е достатъчна реклама за секс за този автомобил. Моделът се появява заради Goldfinger – една от филмовите класики, разказваща историята на най-изтънчения шпионин, когото светът е виждал.

McLaren P1

Този автомобил е плод на желанието да се направи перфектната кола за улични състезания, която съчетава както характеристиките на Формула 1, така и запомнящ се дизайн. А уникалното е, че шофьорът всъщност седи точно по средата, като отляво и отдясно може да има пътници – заедно с него трима. Не намекваме нищо за митологията „секс” и числото 3.

Ferrari 458 Italia

Този модел замени Ferrari 430 през 2009 година и успя да стане най-популярната марка на италианската компания. Достатъчна е една дума, за да го опише – аеродинамичен. Секси, нали?

Lamborghini Miura

Да, имало е времена, в които Lamborghini не са конструирали всеки свой автомобил така, че да изглежда като космическа совалка. Точно Miura обаче поставя началото на серията от марки, които създават на Lamborghini репутацията на конструктор на най-яките спортни автомобили.

Lamborghini Huracán

Тук единствено ще попитаме - може ли да има нещо по-секси от ураган?

Porsche 918

Хибридът, който показва, че и в този клас автомобили има място за определението "секси". Това е колата, обиколила "Нюрбургринг" за само 6:57 минути!

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички