Горанов: Антон Тодоров има цветист език, аз се забавлявам с него


Горанов: Антон Тодоров има цветист език, аз се забавлявам с него
Снимка: БГНЕС

2217

"Това беше една дебелашка шега от страна на Тодоров извън контекста на разговора и се получи едно неразбиране какво иска да каже. Той има много цветист език и аз много се забавлявам с него – в случая не уцели нито времето, нито мястото да се пошегува с Николаев." Така обясни финансовият министър Владислав Горанов думите на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, отправени към водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев.

Според Горанов, думите на Тодоров (бел. ред. - вижте ги ТУК) не са били насочени срещу Николаев.

"Не може да искат от мен да го защитавам. Ако гледаме буквално думите, заплаха имаше, ако гледаме в контекста – не е така, той не би си позволил да го направи в ефир – подобни заплахи не се правят в ефир. Не случайно същият журналист преди време си смени работа. Тогава нямаше дебат. Разграничавам се от поведението му в ефира онази сутрин", каза още Горанов.

Помолен да коментира и реакцията на Валери Симеонов, Горанов допълни: "Не съм морален стожер. Ако трябва да ги сравняваме, на мен ми се стори още по-безобидно в сравнение с Антон Тодоров. Вероятно натрупаното напрежение и опитът да се измести акцентът, ето вече 7-8 минути ние говорим в ефир за друго, дразни."

"В парламента има хора с обвинения и те са вътре в парламента, а ние говорим дали острия език на Тодоров трябва да го извади от политика. Хайде да говорим сериозно. Не ме карайте да го защитавам, не беше коректно проявлението му в ефир. Остава като народен представител. Той вероятно има своите аргументи. Те от трибуната говорят на странен език, какво остава в ефир", добави още Горанов.

"Кумгейт"

Относно скандал с назначенията в Община Хасково, Горанов каза следното:

"Нека да делим нещата така - незаконни и законни. В България има институции - ако имаме основание да смятаме, че някой политик или негов роднина е нарушил закона, нека тези, които го претендират, да ги сезират, а не да хвърлят картинки и рисунки. Ако влезем в същата риторика, ще намерим много основания за нашите опоненти, които са изградени от няколко рода. Те са с най-големи традиции в държавното управление с различна степен на успеваемост."

"Емко" и "Дунарит"

"Не съм много навътре в темата, но от това, което следя... ако спазването на закона е свързано с атака на държавата, да, те спазват закона. Със сигурност трябва да се спазват правилата, които са определени, особено когато са свързани със сигурност", каза Горанов.

По думите му, ако има целенасочено увеличаване на доходите това ще е именно в МВР:

"Не може да оставим системата без никакво увеличение, това което ще обсъдим едно диференцирано увеличение. Боравим с минимални стойности, вероятно около 55 млн. повече разходи ще бъдат отделени за персонал в системата, но не искам да навлизаме в техническите детайли, малко е рано. Ще има и за хляб, и за пътища, и за зрелища. И ние финансираме медии."

Помолен да обясни последните си думи Горанов обясни: "Не схванахте шегата, ставаше въпрос за държавното радио и телеграфната агенция."

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички