Горанов подкрепи законопроекта на Пеевски за КТБ


Горанов подкрепи законопроекта на Пеевски за КТБ
Снимка: БГНЕС

3074

Кои политици са взимали пари от КТБ? Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че знае само за Вежди Рашидов, който "изгорял" и не си върнал средствата. Ставаше въпрос за около 2,5 млн. лева.

Той посочи Кирил Добрев като политик, който е ходил при Цветан Василев - на база публикации в интернет и отвърна на Виктор Николаев, че е "много духовит" при реполика, че и Горанов беше сниман на среща с Делян Пеевски.

Специално за законопроекта на Делян Пеевски за КТБ, Горанов коментира пред Нова телевизия, че който не подкрепи текстовете, ще бъде лесно обвинен, че пречи да се върнат откраднатите пари от КТБ. Ако зависеше от мен, бих подкрепил законопроекта, защото отчасти ще даде възможност справедливостта по казуса "КТБ" да просъществува, е тезата на финансовия министър.

Ако бяхме на мястото на БСП, щяхме да сме внесли много повече вотове, заяви той в продължение на битката от почивните дни (28 и 29 октомври) между ГЕРБ и БСП.

БСП са специалисти по корупция, затова говорят за нея. Крум Зарков да говори за корупция е приемливо, но Нинова да говори не е приемливо. Тя е участвала в приватизацията и е разпродала и приватизирала дружество "в полза на себе си", заяви Горанов. Попитан директно кое е дружеството, финансовият министър отговори, че "не си спомня в момента името на дружеството". Той уточни, че имало конкретни доказателства за връзка на г-жа Нинова с приватизацията на въпросното дружество, но призна и с половин уста, че няма доказателства за престъпна дейност на Нинова.

Припомняме, че вече бившият депутат на ГЕРБ Антон Тодоров на няколко пъти публично, включително от трибуната на парламента, обяви, че Нинова е имала участие в РМД в края на 90-те години на миналия век. РМД-то било награда за Нинова от тогавашния премиер Иван Костов. Става въпрос за "Техноимпекс-98", където Нинова станала изпълнителен директор през 1997 година. Относно това дружество, Тодоров заяви следното: "Сигурно е чиста случайност, че точно през 1999 г. Корнелия Нинова придобива следните недвижими имоти - ателие в София, с разгърната застроена площ 125 кв. метра и гараж с разгърната застроена площ 23 кв. метра – записано е черно на бяло в декларацията ѝ пред Сметната палата от 2007 година".

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички