Отпускат се 15 млн. лева за третата линия на метрото в София


Отпускат се 15 млн. лева за третата линия на метрото в София
Снимка: БГНЕС

1876

По бюджета на Столична община са разчетени 15 млн. лв. за финансиране изграждането на Линия 3 на метрото от бул. „Владимир Вазов" до кв. „Красно село" с дължина 8 км и 8 метростанции, както и за съфинансиране на разширение на Линия 2 в южна посока от метростанция „Джеймс Баучер" до кв. „Хладилника" с една метростанция. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Правителството е одобрило допълнителни разходи и трансфери в размер на 19,078 млн. лева. От тази сума се предоставят 400 хил. лв. по бюджета на съдебната власт за Прокуратурата на Република България за извършване на разплащания по възложената комплексна съдебно-счетоводна експертиза.

По бюджета на Администрацията на президента са предвидени средства в размер на 250 хил. лв., необходими за частично покриване на дължимите разходи към „Авиоотряд" 28 във връзка с официалните задгранични визити на държавния глава.

Предвидено е и увеличение на вноската в общия бюджет на Европейския съюз по централния бюджет за 2016 г. за сметка на бюджета на Министерството на финансите в размер на 5919 лева.

Предоставят се още средства и по бюджета на Община Девин и Община Доспат. За Девин се отпускат 2,46 млн. лв. за реконструкция на водопровод за минерална вода, чрез който ще се подпомогне развитието на региона като основен балнеолечебен и туристически център.

За община Доспат са предложени допълнително 962 хил. лв. за ремонт на СОУ „Димитър Благоев", което ще позволи да се оптимизират училищната инфраструктура и разходите на територията на общината за поддръжка на училищната мрежа.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички