ВМЗ-Сопот назначава над 1200 нови служители


ВМЗ-Сопот назначава над 1200 нови служители
Снимка:

3750

Ръст на продажбите за година отчита ВМЗ-Сопот. От близо 38 млн. лв. през първата половина на 2015 г. те са се увеличили до 172 млн. лв. до май 2016 г. Нетната печалба на предприятието към средата на т.г. 70,3 млн. лв. спрямо загуба от почти 1,2 млн. лв. за същия период на предходната. Данните бяха оповестени по време на официалното откриване на новата галванична линия в Механичен цех.

След смяната на ръководството на държавния завод и  поемане на управлението от инж. Иван Гецов,  дружеството е погасило дългове в размер на 22 млн. лева и в същото време са назначени над 1200 нови работници.

"Последната инвестиция в нова галванична линия е поредна сериозна крачка към постигането на модерно и високотехнологично производство в оръжейницата. Това ще позволи на предприятието не само да задържи силните си позиции на международните пазари, но и да се наложи като лидер в производството на боеприпаси", заяви по време на събитието министърът на икономиката Божидар Лукарски, цитиран от пресцентъра на МИ.

Новото съоръжение повишава производствения капацитет за обработка на механични детайли 5 пъти.

Министърът добачи още, че  резултатите на ВМЗ намират видимо изражение в подобреното му финансово състояние, нови работни места, по-добро възнаграждение и въвеждането на система за допълнително материално стимулиране на работниците и служителите.

За да може да обезпечи нуждите си от технически персонал, тази година ВМЗ е договорило разкриване на паралелки с профил металообработване в техникумите в Карлово и Сопот, но интерес от страна на учениците по думите на Лукарски няма.

Изпълнителният директор на ВМЗ инж. Гецов заяви, че с инвестицията в новата галванична линия планираната месечна обработка на завода през първия месец се очаква да достигне половин милион детайла, а до края на 2016 г. – да достигне капацитет от един милион заготовки месечно. „Това ще доведе до по-уверено посрещане на 2017 г., по-мащабно производство и повишено качество“, допълни той.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички