Алексиев: МС ще обсъди концесията на летище София другата сряда


Алексиев: МС ще обсъди концесията на летище София другата сряда
Снимка: БГНЕС

2348

Решението за отмяна на концесията на летище София ще бъде внесено на заседанието на Министерски съвет другата сряда. Това заяви служебният транспортен министър Христо Алексиев.

„Преценка на редовния кабинет е дали ще отмени решението. Аз изтъкнах аргументите си защо трябва да бъде прекратена процедурата по начина, по който е направена”, каза Алексиев, цитиран от БНР.

Той посочи, че има план за спасението на БДЖ, като в момента се преговаря с обглигационерите на БДЖ. „Сигурен съм, че там може да се постигне успех. Това върви по друга линия. Това не може да е сериозен мотив. Не може, защото искаме да решим проблема в един сектор да създаваме проблем в друг сектор. Това не е правилният модел за действие и не отговаря на европейските практики”, категоричен бе Алексиев.

Той увери, че се работи сериозно и в момента графикът за движение на влаковете от 75% е покачен на 93%. Завареното закъснение от 2500 минути сега е около 680.

Относно това дали се притеснява, че от страна на новото правителство ще има ответни проверки на ведомството, което той е управлявал два месеца, Алексиев обясни, че е правил всичко добросъвестно и е работил два месеца за доброто на сектора и не се притеснява от каквито и да е проверки. „За два месеца бяха свършени много неща. Стартираха и три проекта, свързани с река Дунав, които не бяха стартирали 2 години”, каза Алексиев и припомни, че миналата седмица имаше конференция заедно с ЕК и еврокомисарят по транспорта, която изрази много добро мнение за това, което е направено по Дунав за 2 месеца. Бил решен и въпросът с командировъчните на автомобилните превозвачи. „За 2 месеца бяха направени редица добри неща, затова не се притеснявам от проверки. Добре дошъл е моят наследник да проверява всичко, което съм вършил”, заяви Христо Алексиев.

Запитан дали, ако го поканят да остане на поста в редовен кабинет ще приеме, Алексиев посочи, че няма да коментира и каза само, че докато е на тази позиция, ще се старае да си върши добросъвестно работата.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички