АПИ: Не е вярно, че месечните винетки са свършили


АПИ: Не е вярно, че месечните винетки са свършили
Снимка: БГНЕС

2670

Близо 80 хиляди месечни винетки за леки автомобили има в момента в дистрибуторската мрежа, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Съобщението е по повод материал на вестник "Сега", според който винетките по бензиностанциите са свръшили. От пресцентъра на АПИ уточняват, че не са постъпвали сигнали за липсващи месечни или каквито и да било стикери за леки автомобили през летния сезон. Сигнали могат да бъдат подавани на e-mail: vinetki@api.bg и на телефоните в агенцията 029173368, 029173305, както и чрез бутона „Сигнали за нередности“ на www.api.bg, на e-mail: signali@api.bg и на посочения телефон, както и на разпространителите – „Български пощи“ и „ВИП секюрити“.

Ако е имало бензиностанция, в която в конкретния момент са липсвали месечни стикери то вероятно, не е подадена своевременно заявка за доставка.

При подаването на навременна заявка, тя се изпълнява в максимално кратък срок, уточняват от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Обектите нямат ограничения за изпращане на заявки, такива могат да се подават всеки ден.

По-голяма част от крайните пунктове за дистрибуция оперират коректно с наличните и необходими количества стикери за търговски обекти и изпращат своевременно своите заявки, така, че да ограничат вероятността от изчерпване на необходимите стикери.

Средномесечното потребление на винетни стикери е около 40 000 бр., сочи статистиката за летните месеци - юни, юли и август през 2015 г., както и около 37 000 за същия период на 2014 г.

В петък - 5 август, както е по график, АПИ ще предостави на дистрибуторската мрежа допълнителни още 10 000 бр. месечни винетки за леки автомобили, 200 000 бр. седмични за леки автомобили и 200 000 бр. дневни стикери за камиони.

За последната седмица най-търсеният стикер от шофьорите на леки автомобили е седмичният. В последната седмица на юли са продадени над 97 хил. седмични винетки за леки автомобили, пишат още от АПИ.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички