Борисов: Няма да загубим и едно евро с тези екипи


Борисов: Няма да загубим и едно евро с тези екипи
Снимка: БГНЕС

2636

Евро нямаме загубено и няма да загубим с тези екипи. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на церемонията по откриването на новата отсечка на софийското метро, предаде "Фокус".

По думите на премиера преди 6-7 години на мястото, където сега е метрото, е имало: „едно дърво, поляни, магарета”.

„Крави и овце пасяха ето тук, Околовръстното бе като козя пътека – цялото в дупки. А всички квартали отгоре – на септични ями”, посочи Борисов.

„Не знам дали си представяте какво е 40 км тунели с мрамор, влакове, контактни мрежи, което сме направили. Ако това беше до преди 1989 г. тук щеше да има поне 30 героя на социалистическия труд”, коментира Борисов. „Тогава му обещах на Росен (президентът Росен Плевнелиев - бел.ред) да направя метро, 6-7 години по-късно чувате колко милиарда са се излели в инфраструктурата, чувате какво казва ЕК и Жан-Клод Юнкер, защото всички програми за България работят и това не го казвам аз, а бюджетарят на ЕК", посочи той.

"Цяла България е разкопана. „Марица” се строи, жп линията за 370 млн.евро се строи и септември ще е готова, „Струма” се строи, „Хемус” се строи . В Пловдив, Варна и Русе спортните зали се строят, всички площади се строят”, посочи министър-председателят. „Когато някой каже думата разруха съм готов веднага на диспут. Да сравня метрото с какво? 4 км са направили до 1989 г. ние сме направили 63 км. Всеки може да дойде да спори с мен на тази тема и ще го убедя с факти”, каза още министър-председателят.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички