От днес метрото ще стига и до Бизнес парка


От днес метрото ще стига и до Бизнес парка
Снимка:

1998

Днес пускат новото разширение на метрото в София. Очаква се над 45 хиляди души да могат да се възползват от услугите на новата отсечка от „Младост" I до Бизнес парка в „Младост" IV.

Участъкът е с дължина 3 км и включва три нови станции. Стойността на проекта е 44 млн. евро. Очаква се след пускането на участъка на метрото движението в столичния кв. „Младост" да се облекчи чувствително, а трафикът да намалее с около 20%, което в абсолютна стойност е с близо 8000 автомобила по-малко на ден.

До края на май трябва да бъде готов и подземния паркинг при Бизнес парка, който е за 120 автомобила.

Продължава и работата по изграждане на новата отсечка на бул. „Александър Малинов", която трябва да бъде готова до края на лятото.

Участъкът е 3 километра с три метростанции. Прогнозното натоварване е 42 хиляди пътника за тази част. Обикновено първите три години се достига 85% - 90% от това прогнозно натоварване. Така че, надяваме се около 40 хиляди пътника още следващите една – две години да ползват този участък. Освен това той има и много други ползи. Всеки пътник, който ползва ще ползва тази отсечка, ще спестява на всяко пътуване между 18-20 минути, което прави дневно около 9000 човекочаса – икономия от време, което могат да ползват за собствени нужди. Ще се намали трафикът с около 20%”, обясни Стоян Братоев, директор на Столичния метрополитен, пред ТВ7.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички