Българските превозвачи блокираха "Кулата" и "Капитан Петко войвода"


Българските превозвачи блокираха "Кулата" и "Капитан Петко войвода"
Снимка: БГНЕС

2113

През ГКПП Кулата – Промахон не преминават никакви превозни средства. Това показва информацията за обстановката на граничните пунктове по границата ни с Гърция към 7.30 ч. тази сутрин. От 8.15 часа е спряно движението за всички превозни средства и през ГКПП Капитан Петко войвода.

Товарните автомобили не са пропускани от стачкуващи на гръцка територия от 13 часа на 15.02.2016 г. информират от ГД "Гранична полиция". През ГКПП Илинден –Ексохи се пропускат леки автомобили, микробуси и автобуси.

На граничните пунктове Маказа, Златоград и Ивайловград трафикът е нормален, съобщава БГНЕС.

Действията на българските превозвачи са в отговор на затворените от гръцките фермери граници. Протестиращите заявиха, че няма да пропускат превозни средства. Не е решено докога ще продължи контрапротестът от българска страна.

„От 7.30 часа бяхме на граничния пункт. Уведомихме "Гранична полиция". Дадохме толеранс до 8.10 часа на всички автомобили, които бяха на територията на пункта да бъдат обработени и да влязат на територията на България, след което блокирахме подстъпите. Допускат се само служителите на пункта "Капитан Петко войвода". Уговорката ни с колегите от Съюза на международните превозвачи е блокадата да продължи дотогава, докато гръцките фермери не дадат ясни сведения докога ще продължи тяхната блокада и да се върнат обещанията както бяха, да пропускат поне по пет часа на ден", заяви пред БНР Иван Запрянов от Съюза на международните превозвачи.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички