Еврокомисията няма да ни компенсира заради гръцката блокада


Еврокомисията няма да ни компенсира заради гръцката блокада
Снимка: БГНЕС

5794

Българските търговци няма да получат компенсация за милионите левове загуба, които ни нанесе гръцката блокада на границата ни, реши Европейската комисия.

Това съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки, който публикува отговора на ЕК, в който се вижда, че няма да бъдат предприети наказателни действия спрямо южната ни съседка.

Според Комисията компенсации за загуби, причинени от блокадата, могат да се търсят по съдебен път пред националните съдилища.

"Ако се появят нови инциденти, Комисията ще процедира с ранни консултации и разследване, заедно със заинтересованите органи и незабавно ще поиска от държавата членка, в която подобни действия се случват, да вземе всички мерки, за да гарантира свободното движение на стоки.

Поради изброените причини Комисията няма да започне наказателна процедура. Ако сте наясно със съществуването на допълнителни фактически или правни доказателства, които са от значение и могат да променят това заключение, моля да информирате нашите служби в рамките на четири седмици от получаването на това писмо. В противен случай ще затворим досието", завършва отговорът на ЕК.

"Подкрепям изцяло блокадата на българските превозвачи на гръцката граница. Получих отговор на питането ми до ЕК по повод гръцката блокада на нашата граница. Прилагам го. Обичайното нищоказване и много празни приказки", пише Джамбазки.

Припомняме, че вчера българските превозвачи се заканиха да блокира гръцката граница по Великден в отговор на действията на гръцките фермери от зимата.

Какво още коментира Джамбазки по темата прочетете в Actualno.com.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички