Лукарски: Все още няма анализ на загубите, причинени от гръцката блокада


Лукарски: Все още няма анализ на загубите, причинени от гръцката блокада
Снимка:

1674

Все още няма анализ на загубите, които понесе България заради блокадата на гръцката граница Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски на икономически форум в София днес.

"Още не сме направили краен анализ, защото ситуацията е още в движение. Не мога да кажа точно число", каза Лукарски, цитиран от БГНЕС. Той прогнозира, че най-вероятно този въпрос ще бъде обсъден по време на днешното заседание на Министерски съвет. Припомняме, че българските превозвачи предприеха контрамерки и тази сутрин блокираха някои от граничните пунктове на южната ни граница.

Запитан с какви действия ще утвърди доверието, което КРИБ оказа на правителството, министърът на икономиката увери, че правителството и Министерството на икономиката ще продължат с действията, които са правили и досега.

„Министерството на икономиката и аз в частност винаги сме заставали на страната на бизнеса и сме споделяли идеите му. Затова имаме и добра комуникация с бизнеса”, коментира Божидар Лукарски.

Той откри икономическия форум „Предизвикателствата пред икономиката на България”. По думите му в последните години у нас се наблюдава плавно увеличение на жените предприемачи.

"В това отношение България е на средно ниво за ЕС, където делът на жените предприемачи също е около 30%. Мнозина смятат, че светът на бизнеса принадлежи само на мъжете, но съм убеден, че без предприемчивия и иновативен дух на жените картинката на световната икономика щеше да е много по-бедна по новаторство и по идеи”, каза още Лукарски.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички