Метростанция "Витоша" ще заработи на 31 юли


Метростанция "Витоша" ще заработи на 31 юли
Снимка: БГНЕС

2564

Новото разширение на втория лъч на метрото е вече почти готово. Извършват се довършителни работи. По-голямата част от оборудването е доставено и монтирано, предаде БГНЕС.

През май започват проби по трасето, а от 31 юли метростанция „Витоша“ на бул.“Черни връх“ и ул.“Сребърна“ трябва да работи. Очаква се новата станция да обслужва по 20 хил. души дневно, а цялото метро ще ползват 370 хил. души. Стойността на това разширение е 42 млн.лв.

"С изграждането на тази линия ще имаме три линии на метрото, което непрекъснато се разширява. Имаме вече одобрени планове за това. Навсякъде в големите градове строителството на тази инфраструктура не бива да прекъсва. За нас е важно да направим трите линии, за да знаем, че в София има достъп до метрото от повечето от кварталите", коментира Фандъкова.

Тя обясни, че мотрисите, които се движат по тази линия, ще продължат да работят. За третата линия на метрото вече са поръчани нови мотриси, които трябва да се изработят до 2019 г.

В проверката на строителството на новата станция се включи и президентът на Комитета на регионите Марку Маркуля, който остана доволен от това, което вижда като инвестиции в метрото в София. 21 км метролинии за 6 години, според него, е доста впечатляващо. Маркуля коментира също, че ще използва опита на София в Хелзинки за развитието на градската среда около метростанциите.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички