Московски: Премиерът не е искал оставката ми


Московски: Премиерът не е искал оставката ми
Снимка: БГНЕС

2023

Обсъждал съм с премиера Бойко Борисов оставката ми заради случая в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Премиерът не я е искал. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски след заседанието на Министерския съвет.

Московски посочи също, че Законът за движение по пътищата ще бъде разделен на три отделни закона. Ще бъдат въведени т. нар. бели стаи, в които ще се провежда изпитната част за бъдещите шофьори, съобщава БГНЕС.

Транспортният министър каза също и че в „Автомобилна администрация” ще се правят структурни промени, които вече са започнали и 25-30 души от общо 1200 за цялата страна са били освободени от работа.

По-рано днес една от най-големите браншови транспортни организации у нас - Съюзът на международните превозвачи, излезе с официално изявление в подкрепа на Московски.

„Сътрудничеството ни доказа, че министърът е оказвал съдействие на превозвачите в Република България и в моменти, когато неговата намеса е била неочаквана. Показателен е случаят с блокирането на българо-гръцката граница от гръцките земеделски производители, когато министър Московски показа своята пълна солидарност с българските превозвачи и оказа подкрепата си включително и от парламентарната трибуна (...) Считаме че министър Московски може да се справи с проблемите, случващи се в Изпълнителна агенция „Автомобилна Администрация””, заявяват от съюза във връзка с исканията за оставка на Московски.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички