Московски: Служебният кабинет да реши за концесията на Летище София


Московски: Служебният кабинет да реши за концесията на Летище София
Снимка: БГНЕС

2953

Имаме законово основание и ще удължим до 31 януари концесията на Летище София. Оставяме на г-н Радев или служебен кабинет, те да решат да прекратят процедурата за концесия на Летище София. Това каза на извънреден брифинг днес транспортният министър Ивайло Московски, след като по-рано днес от БСП поискаха незабавно прекратяване на концесията на националното летище, предаде БГНЕС.

Московски категорично отрече, че летището ще бъде подарено на турска фирма. "Нека тези, които претендират за прозрачност и честност, нека те да вземат решението", каза още Московски.

По-рано днес от БСП поискаха прекратяване на концесията на столичния аеропорт.

"Настояваме процедурата по отдаване на концесия на Летище София за 35 години да бъде прекратена. Не може едно правителство в оставка, а след това и един служебен кабинет, да се произнасят по толкова значими въпроси. Ние се обявихме срещу концесията още при самото й обявяване и считаме, че едно редовно избрано правителство с ново мнозинство в следващото НС трябва да се произнесе по този въпрос", заяви Жельо Бойчев.

"Ако това не бъде направено, ще считаме, че това е поредната сделка на това отиващо си правителство и поредното предаване на националните интереси. И това е, може би, цената за подкрепата на г-н Ердоган за Цецка Цачева на последните избори. Защото даването на националното летище на турска фирма за нас е пробив в националната сигурност", каза Бойчев.

"Летищата Варна и Бургас също са с национално значение – а тези господа изведнъж забравиха за това, а те ги дадоха на концесия. Значи тяхната концесия не е била пробив в националната сигурност, а сега – на Летище София е пробив", подчерта министърът в оставка Московски.

Той отрече, че чрез концесията имало отблагодаряване на Ердоган за подкрепата за Цецка Цачева. Това летището да бъде концесионирано на турска компания не е харизване, каза Московски. Първо става дума за авансово плащане от 640 млн. плюс по 10 млн. на година концесионни такси, плюс 300 млн. инвестиции. Ако това са подаръци, нямам коментар”, каза Московски.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички