Московски: Все още не се вижда решение за блокадата на границата


Московски: Все още не се вижда решение за блокадата на границата
Снимка: БГНЕС

2566

Към момента не се вижда решение за блокадата на границата с Гърция. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски.

Според Московски България иска две неща – на 100% да се вдигне блокада и полиция да обезпечи трайно трасе, с което да няма възпрепятстване на движението. Не е имало обаче отговор, като никой на ниво министър не е участвал в разговорите от гръцка страна. "Към този момент не виждам светлина в тунела", заяви Московски пред bTV.

Подкрепяме г-н Московски, казаха превозвачи на място пред Нова телевизия. В 8:00 часа почва ефективна блокада от наша страна на всички пунктове с Гърция. Докато те стоят и ние стоим, добавиха шофьорите. Абсолютно безобразие е това, което се случва – няма такава държава да не се справи с 50 или 100 полупияни фермери, повтори Московски вчерашните си думи. Дойран например е отворен, Гевгелия се затваря отвреме-навреме, каза министърът. Той добави, че този път вероятно ще се стигне до крайност.

Основен проблем засега е липсата на храна и вода за блокираните откъм гръцка страна. Консулството ни в Солун е организирало доставки вчера (17 февруари), ще има опити и днес да се осигури най-необходимото. Министърът заяви, че гръцкото ХЕИ прави пречки за доставки, но може да има такива с микробуси.

Късно снощи зам.-министърът на транспорта и инфраструктурата на Гърция Панайотис Сгуридис подаде оставка. По местно радио 66-годишният Сгуридис заяви, че Ципрас е излъгал електората си. Синдикатите и най-вече фермерите в Гърция протестират от седмици срещу пенсионна реформа, диктувана от кредиторите на страната. Сгуридис е бивш депутат и член на социалистическата партия ПАСОК, а на последните избори се присъедини към малката партия "Независими гърци” (АНЕЛ), която е коалиционен партньор на управляващата лява партия на Алексис Ципрас СИРИЗА.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички