Няма необходимост от допълнителни междуградски автобуси през трите почивни дни


Няма необходимост от допълнителни междуградски автобуси през трите почивни дни
Снимка: БГНЕС

3957

Не се очакват много пътувания с автобусни фирми в страната през предстоящите три почивни дни. Няма необходимост и от допълнителни автобуси, но при засилен пътникопоток има готовност да бъдат осигурени извънредни превозни средства. Това каза Георги Атанасов, собственик на превозваческа фирма.

По думите му за разлика от Великденските празници, сега не се наблюдава тенденция за усилено търсене на билети, предаде "Фокус".

Атанасов добави, че за трите почивни дни допълнителните автобуси ще бъдат не повече от 5%.

„Има подготвени допълнителни автобуси, които са на изчакване, следим ситуацията към момента и при необходимост ще бъдат пуснати допълнителни автобуси. За 99% от дестинациите има свободни места. Повечето пътници се стремят да си купуват двупосочни билети, като това е в плюс и за самите водачи, защото по този начин могат да преценят къде трябва да се осигури допълнителна извънредна автобусна линия. Относно зачестелите случай на изоставени багажи необходимо е да се знае, че пътниците трябва да информират органите на реда или водачите на автобуси, ако по време на пътуване попаднат на изоставен багаж. Ние ежедневно провеждаме обучения на водачите, за да могат да знаят как да реагират във всяка една ситуация“, обясни Георги Атанасов.

Той коментира още, че споделеното пътуване, което набира все по-голяма популярност у нас, само по себе се не е проблем за бранша, проблем обаче е сивият сектор, който се крие зад него. Той посочи, че за да се преодолее този проблем, се изготвят промени в закона, като част от тях се опират на немския закон, а други на австрийския и швейцарския, защото повечето страни в Европа имат точки от закона, които регламентират точно преодоляването на този проблем.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81667
  • GBP
    1
    2.27939
  • JPY
    100
    1.17503
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички