Новият регионален министър ще смени шефовете на АПИ


Новият регионален министър ще смени шефовете на АПИ
Снимка: БГНЕС

2300

Новият министър на регионалното развитие Николай Нанков ще смени ръководството на АПИ.

При приемането на поста Нанков уточни, че бившият ръководител на Агенцията Лазар Лазаров не е сред обсъжданите имена за нов шеф, предаде Нова телевизия.

Припомняме, че преди дни прокуратурата влезе в АПИ. Започна разследване за безстопанственост и нарушения при изграждането на Лот 1 на АМ "Марица". 

Служебният министър Спас Попниколов пък се похвали, че на 27-ми април е подписан документът, с който ще строим две отсечки от магистрала „Струма” с европейски пари.

Попниколов благодари на екипа на министерството за свършеното през трите месеца на управление на служебния кабинет. „Имаше много приказки, но и се работеше здраво.Всичко, което сме постигнали е описано в доклада, който ще предам на Николай Нанков“, допълни той. „Имахме приоритет с Малина Крумова относно магистрала „Струма“. Искам да ви уведомя, че на 27 април апликационните форми за лотове 3.1., 3.3. и тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ са одобрени от JASPERS, което значи, че вече реално можем да се възползваме от европейските средства за строителството на тези обекти“, отбеляза Спас Попниколов. „Искрено Ви пожелавам във вашия мандат тези обекти да бъдат завършени като строителство и да има и апликационна форма за лот 3.2.На добър час“, обърна се той към своя наследник на поста.

Николай Нанков, който беше заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в периода 2011-2013 г. и 2014-2017 г., заяви от своя страна, че е много развълнуван и не е очаквал по този начин да се върне в МРРБ. „Виждам колеги, с които сме работили през предните два мандата. Това ме успокоява изключително много и ме прави оптимист за всичко, което ми предстои“, каза Нанков. Сред належащите приоритети в сектора той изброи довършването на магистралите "Хемус" и "Струма", въвеждането на ТОЛ-таксите, програмата за санирането и водната реформа.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички