Нови модерни и двуезични стикери за градския транспорт на София


Нови модерни и двуезични стикери за градския транспорт на София
Снимка: Спаси София

3229

Нови стикери на български и английски език и разработени в съответствие със световните тенденции ще информират пътниците за правата и задълженията им в градския транспорт на столицата. Те са разработени по поръчка от Центъра за градска мобилност /ЦГМ/ към неправителствената организация “Спаси София” и са резултат на съвместната им дейност в посока подобряването на транспортната услуга. 

Стикерите, които са част от новия Стандарт за визуалната информация в градския транспорт на столицата, вече са готови и първи с тях ще бъдат оборудвани автобусите по линия №84, обслужваща летището. Разработеният модул включва както изцяло нови стикери, така и такива, които пътниците вече познават, но отличаващи се с модерна визия и изчистен дизайн, правейки ги лесно разбираеми за всички пътници, обясниха от „Спаси София“.

Нов стикер призовава пътниците да преминат навътре в превозното средство, а друг - да не говорят с водача. Лесно разпознаваеми стикери, пък ще показват по ясен начин приоритетните седалки за родители с деца, бременни и хора с намалена подвижност. За всяко превозно средство е предвидено място и за подробна информация за пътниците: цената на различните превозни документи, глоби и нарушения. Включено е и обяснение как можем да се возим с домашен любимец и какъв е позволеният размер за багажа ни. Всичко това ще позволи на всеки пътник, независимо дали редовно или по-рядко ползва обществен превоз, дали е българин или чужденец, да се ориентира бързо и да е наясно с правата и задълженията си, обясниха от ЦГМ.

От “Спаси София” са изработили и стикери, информиращи другите участници в движението, че трябва да дават предимство на градския транспорт. На задните части на автобусите, тролейбусите и трамваите ще бъдат поставени големи стикери, призоваващи шофьорите да спазват БУС лентите или да не навлизат в трамвайните трасета.

“Ако искаме София да е привлекателен град с европейска визия, тя трябва да говори разбираемо за всички”, смятат от „Спаси София“. От неправителствената организация и от Центъра за градска мобилност подчертават, че новият Стандарт за визуална информация е част от усилията градския транспорт да стане по-привлекателен и разбираем за пътниците.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички