НС се отказа от по-строгите мерки срещу шофьорите с изтекли книжки


НС се отказа от по-строгите мерки срещу шофьорите с изтекли книжки
Снимка: БГНЕС

5967

Заради шума, който вдигнаха икономистът Владимир Каролев и бившият журналист от Нова телевизия Васил Иванов, управляващите се отказаха изцяло от строгите законови текстове, които влязоха в сила през януари.

За шофиране с изтекла книжка пак ще се налага само глоба от 100 до 300 лв., реши Народното събрание, като промени на второ четене Закона за движение по пътищата.

В края на ноември полицаи свалиха регистрационните номера на колата на Каролев, а скоро след това без табели на колата остана и Иванов. И двамата карали с изтекли документи. Те се оплакаха, че наказанията им са прекомерни, а Каролев директно обяви, че ще търси начин да предизвика законодателни промени. Факт е, че успя почти веднага да пробие през ГЕРБ, предава в. "Сега".

Мнозинството всъщност предлагаше при шофиране с изтекла книжка автомобилът временно да се спира от движение до представяне на валидно свидетелство, но за не повече от 12 месеца.

В четвъртък депутатите се отказаха и от тази санкция и оставиха само глоба от 100 до 300 лв., която няма да уплаши никого, защото, както е известно, глобите не се събират изобщо. Обяснението на ГЕРБ за мекото наказание е, че скоро щял да се внася изцяло нов Закон за движението по пътищата. Това е най-променяният закон през последните 15 г.

Според другите приети текстове търговците на употребявани автомобили ще могат да бъдат глобяване с между 2000 и 7000 лева, ако манипулират километражите на предлаганите от тях превозни средства.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички