Павлова: Рехабилитацията на пътя Варна - Добрич стартира през есента


Павлова: Рехабилитацията на пътя Варна - Добрич стартира през есента
Снимка: БГНЕС

2350

Рехабилитацията на пътя Варна – Добрич ще започне през есента, а финансирането вече е одобрено. Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова във Варна, предаде "Фокус".

По отношение на средствата от европейския фонд "Солидарност", отпуснати за укрепването на деретата в Аспарухово, Павлова каза, че навсякъде общините имат сходни проблеми.

"Тъй като това са спешни аварийни дейности, които трябва да бъдат възлагани, навсякъде са на принципа на инженеринга, което също допълнително забавя процеса, тъй като трябва да има допроектиране, първо, на това, което трябва да се направи, след това строителство, второ, много често имаме обжалване на процедурите. "Благодарение" на това обжалване има абсолютно забавяне в проектите и тяхното изпълнение", заяви тя.

По думите на Павлова през последните години държавата е отпуснала над 22 млн. лева за ремонти и рехабилитация на всички основни булеварди във Варна.

Карадере

"Няма да има застрояване на “Карадере“ и другите защитени зони и плажове по Черноморието", заяви още регионалният министър при посещението си в Морската столица. 

„Проведох дълга и обстоятелствена среща с представители на екозащитните организации в духа на един добър диалог. Ние им предоставихме информация и материали и се оказа, че за много от нещата те просто не са наясно. Ние сме направили повече от необходимото да спасим и защитим „Карадере“, подчерта Павлова.

Министърът уточни, че тази местност попада в землищата на две общини, но актовете за изключително държавна собственост на тези два плажа са факт и тяхното наименование остава „Карадере“.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички