Пеевски за "Хемус": Премиерът дали вижда в огледалото Прокопиев?


Пеевски за "Хемус": Премиерът дали вижда в огледалото Прокопиев?
Снимка: БГНЕС

6442

Спирането на строежа на "Хемус" е тема, която въобще не ме вълнува. Аз по слухове не работя. Вижте, премиерът е хубаво сега да се погледне в огледалото и да види дали не вижда Прокопиев и кръга „Капитал” в него. Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от ДПС Делян Пеевски във връзка с прекратената процедура за строежа на магистрала "Хемус".

Борисов разпореди спиране на процедурата за избор на строители на "Хемус" преди дни. При търга две от отсечките бяха дадени на фирми, свързани с Пеевски и с шефа на "Лукойл България" Валентин Златев, въпреки че дружествата не предложиха най-изгодните цени.

Участъкът от Ябланица до Угърчин щеше се изпълнява от обединение "АМ Хемус лот 1" с договорна цена от над 277 млн. лева без ДДС и с ангажимента крайната цена да не надвиши 298 млн. лева. Водещ партньор в това обединение е "Джи Пи Груп" ООД, която се свързва със Златев.

Вторият участък от Угърчин до разклона с второкласния път Плевен - Ловеч бе даден на "ПСТ Хемус 2", който предложи за строежа близо 480 млн. лева, но не повече от 500 млн. лева. Тук водещо дружество е "ПСТ Груп" ЕАД, която се смята за близка до депутата от ДПС Делян Пеевски и собствениците на Първа инвестиционна банка.

Официалният мотив за спирането на строежа е липсата на достатъчно средства по оперативна програма "Транспорт".

Днес в парламента Делян Пеевски лаконично коментира и изнесената в публичното пространство информация, че на него и на почетния председател на ДПС Ахмед Доган им е забранено да влизат в Турция. „Нищо не съм видял. Вие си правете сами изводите. Питайте други колеги, които бяха част от нас”, заяви той.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички