Служители на столичния аеропорт протестираха срещу концесията


Служители на столичния аеропорт протестираха срещу концесията
Снимка: БГНЕС

2540

Служители на летище София и членове на Асоциацията на работещите в транспорта протестираха пред президентството с искане концесията на столичното летище да бъде спряна, предаде БГНЕС.

Протестиращите развяха табели, които гласяха - „Не на концесията, да на промяната“, „Спрете концесията на летище София, „Летище София е печелившо, „Нека реформите започнат сега, Министерството на транспорта да бъде първо“, както и „Защо се концесионира летище София“.

Летище София е печелившо предприятие, което се съсипва умишлено от години и парите потъват в БДЖ, което е едно губещо предприятие, заяви Александър Кулчев, служител на летище София и член на Асоциацията на работещите в транспорта.

„За промяната сме на летище София. Летище София от години се съсипва от едно некадърно управление и едни пари потъват незнайно къде. Промяната за по-добро. Летище София е на България. С концесията на летището те искат да дадат една граница, която не бива да се разрушава и не се знае в чии ръце ще отиде. Протестираме против концесията и казваме „Да!” на промяната“, заяви Кулчев. Той обясни, че са решили да протестират именно пред президентството, защото очакват да има промяна в България. „Румен Радев не е политически и задкулисен, защото е нов човек и може би вярваме, че той може да промени нещо, както и новото правителство, което ще се състои след два месеца“, поясни още Александър Кулчев.

От своя страна Ваня Игнатова, член на Асоциация на работещите в транспорта, смята, че летището има възможности и при един мениджмънт и промени, то може да стане още по-печелившо. „Да не отива в ръцете на частник. Протестираме срещу концесията на летище София“, обясни тя. В ръцете си Игнатова държеше „златна кокошка със златни яйца“, която символизирала летище София, тъй като то било печелившо и не трябвало да се отдава на концесия.

„Отварянето на офертите за отдаване на концесия се удължава месец след месец. Сега е удължено с два месеца с цел служебното правителство да не поема тази отговорност, а следващото редовно правителство да реши съдбата на летище София“, обясни Игнатова.

„Тук сме, за да покажем, че независимо дали служебно правителство или не, по този въпрос има гражданска позиция. Да престанем да съсипваме печелившите предприятия в тази държава. Нека да изградим един по-хубав и добър живот за нас и децата ни“, призова още протестиращата.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички