11 лесни действия, които ще ви накарат веднага да се почувствате добре

11 лесни действия, които ще ви накарат веднага да се почувствате добре
Източник: iStock/Guliver

На всеки му се случва понякога да губи почва под краката си, да се почувства емоционално и психически изцеден. В тези мигове блогът marcandangel.com препоръчва да приложите някои простички действия, които обаче имат способността да подобрят настроението ви.

1. Измийте си ръцете, лицето и зъбите. Това е едновременно ободряващо, отпускащо и дава усещане за „свеж старт”.

2. Разтегнете се. Когато започнете да се чувствате напрегнати, станете, протегнете се към небето, наведете се и докоснете стъпалата си, след това и извийте торса си на една страна и после на друга, за да се разтегнете.

3. Сменете си чорапите. Това е странен трик, но работи. Носете си чифт резевни чорапи на работа и ги сменете по средата на деня. Учудващо е колко добре действа. Този трик е особено удобен в дните, в които имате повече ходене.

4. Излезте навън. Да си поемете глътка свеж въздух и е добър начин да пробудите сетивата си и да освежите ума си.

5. Облечете се така, както се чувствате най-добре. Когато знаем, че сме в най-добрия си вид, естествено се чувстваме по-добре.

6. Гледайте или прочетете нещо, което ви вдъхновява. Понякога ви трябва само малко нахъсване, вдъхновение и мотивация.

7. Посмейте се. Гледайте смешен клип или прочетете любим комикс. Смехът ще стимулира ума ви и ще ви върне оптимизма.

8. Направете няколко контролирани, дълбоки вдишвания. Дълбокото дишане помага за намаляване на стреса, който е източник на умора и увеличава нивото на кислород в кръвта. Техниките могат да бъдат съвсем прости, например: 5 секунди вдишване, 4 секунди задържане и 4 секунди издишване. Може да изпробвате и по-сложни, които изискват различни позиции.

9. Довършете част от несвършената работа. Днес е чудесен ден да завършите това, което сте започнали. Малко са нещата, които носят повече удовлетворение от това да махнете някое старо бреме от гърба си.

10. Помогнете на човек в нужда. Когато повлияете положително в живота на някой друг, влияете положително и на себе си. Направете нещо, което ви надхвърля, нещо, което помага на някого да е по-щастлив и да страда по-малко. Преживяването гарантирано ще бъде възнаграждаващо.

11. Дръжте се така, сякаш днес е страхотен ден. Изследвания показват, че макар и да мислим, че действията са резултат от чувствата ни, всъщност чувствата са резултат от действията ни. Страхотното отношение винаги води до страхотни резултати.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.