4 нетрадиционни начина да украсите яйцата за Великден


4 нетрадиционни начина да украсите яйцата за Великден
Снимка: Pixabay

8400

На Велики четвъртък домовете на православните християни са изпълнени с яйца, бои и много настроение. Освен традиционните начини за боядисване, съществуват и някои по-иновативни и различни решения за това как да оцветим великденските яйца.

Expert.bg подбра някои от най-интересните начини. Ето ги и тях!

Пяна за бръснене

Може би звучи прекалено нетрадиционно, но ефектът е изключителен. Какво ви е нужно – оцет, боя за яйца, пяна за бръснене, клечки за зъби, прозрачно домакинско фолио и голям съд (тава).

След като сварените яйца изстинат, накиснете ги в оцет за малко, защото по този начин боята „хваща“ по-добре. В същото време можете да покриете тавата с фолиото и да разнесете пяната за бръснене равномерно върху повърхността на съда. С чаена лъжичка започнете да капвате на различни места от боите върху пяната. С клечката за зъби разнесете боята, така че да се получат интересни фигурки.

Подсушенитее яйца плъзнете по оцветената повърхност и резултатът ще е повече от задоволителен.

Дантела на помощ

Ако имате стара дантелена блуза или поне парче такъв плат, можете спокойно да запретнете ръце и да сътворите от великденските яйца цяло произведение на изкуството. Това става лесно, а за целта трябва да увиете яйцето в дантелата и да я завържете стегнато. След това потопете в даден цвят и почакайте 8-10мин преди да го извадите. Ще се получат прекрасни шарки!

Омбре ефект

Има интересен начин да пренесем модата на прическите при боядисването на великденските яйца. Въпреки че тенденцията взе да отшумява, при яйцата все още е авангардно решение. И изобщо не толкова трудно да постигане! Разтворената боя за яйца трябва да е в дълбок съд. Първоначално разтворът трябва да е по-малко и да потопиш само „дупето" на яйцето. Постарай се да го държиш максимално изправено. За да получиш омбре ефект, тлябва да добавиш още вода към боята, която ще се разреди и цветът ще стане по-блед. И така докато не се оцвети цялото яйце.

Макарони, леща, семена

Ето още едно нетрадицонно решение за боядисване на яйца. Трябва ви само боб, ориз, леща или малки макарони (препоръчаме тези с форма за звездички), както и лепило. Със сигурност ще постигнеш 3D ефект!

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички