Краят на една ера: "Шоуто на Слави" спира да се излъчва


Краят на една ера: "Шоуто на Слави" спира да се излъчва
Снимка: SlaviShow

5835

Предаването на Слави Трифонов - "Шоуто на Слави", слиза от екран. Това обяви самият Слави Трифонов в началото на вчерашното издание (6 май) на предаването. Телевизионният водещ заяви, че последният епизод на шоуто ще бъде на 31 юли 2019 г.

"Моят договор изтича на 31 юли тази година. На тази дата "Шоуто на Слави" ще спре да съществува. Реших да не подновявам договора ни. Не си мислете, че имаме проблем с колегите от bTV. Не! Това е наше осъзнато решение", каза шоуменът. "Искам да благодаря все пак на моите колеги от bTV. Това не е абревиатура на телевизия от три букви, а хора. Като почтен партньор, искам да им благодаря. Искам да благодаря и на зрителите. За мен беше чест", заяви Слави.

"Уважаеми зрители, казал съм "уважаеми зрители" над 70 000 пъти. Значи много ви уважавам. Затова сега ще ви кажа, че моят договор изтича на 31 юли тази година. Всъщност той изтича на 12 септември, но с отпуските, които трябва да ползвам по договор, изтича на 31 юли. И на 31 юли тази година това приключение ще свърши. Тоест "Шоуто на Слави" ще спре да съществува. И тук въпросът е защо? Понеже винаги съм бил честен с вас, не мисля сега да правя нещо друго. От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда. Не се чувстваме на място", отбеляза Трифонов в ефира на bTV, цитиран от "Блиц".

Погледнете всичко около вас как е организирано и как работи и ми кажете - вие чувствате ли се на място? Така се чувстваме и ние. Като хора, работещи в телевизия, ние правихме през тези години нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга. Имаме други разбирания за свобода. И за начините ѝ на отстояване. Защото, уважаеми зрители, в основата на съществуването на нашия екип е усещането за свобода. Безусловното усещане за свободното изразяване на собственото ни мнение, каза Трифонов. "Защото ние винаги сме говорили на вас като свободни хора на свободни хора. От позицията, в която сме сега, не можем да направим повече", категоричен бе още телевизионният водещ.

Първото издание на "Шоуто на Слави" е излъчено на 27 ноември 2000 г.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички