Ползите от това да пиете вода, в която са накиснати стафиди

Ползите от това да пиете вода, в която са накиснати стафиди
Източник: iStock/Guliver

Стафидите съдържат редица витамини, фибри и минерали и неслучайно се смятат за суперхрана. Има обаче един начин да станат още по-полезни - да ги накиснете във вода за една нощ. Изпиването на самата вода също носи ползи за организма ви. От BrightSide описват какви. 

В стафидите има много антиоксиданти и водата от накиснатите помага за здравето на черния дроб, като го пречиства. Тя бързо задейства и метаболизма. Пие се сутрин преди закуска, като стафидите също се изяждат.

Напитката може да бъде заместител и на енергийните блокчета. Стафидите съдържат фибри и микронутриенти и, разбира се, нямат добавена захар или изкуствени съставки. Пиенето на "стафидена" вода сутрин ще ви зареди с енергия за предстоящия ден. Можете да я пиете и преди тренировка във фитнеса. 

Изследвания са показали, че честата консумация на стафиди намалява нивото на лошия холестерол и стабилизира кръвното налягане. За тези цели спомага и водата от накиснатия сух плод.

Не забравяйте, че водата със стафиди, макар и полезна, не е лекарство, и ако имате конкретен проблем, трябва да се обърнете към лекар. Тя обаче може да е добро допълнение към здравословното ви меню.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.