Санса Старк е най-добрият лидер в "Игра на тронове", смята експерт

Санса Старк е най-добрият лидер в Игра на тронове, смята експерт
Източник: YouTube/скрийншот

Джон Сноу, Денерис Таргериен и Церсей Ланистър получават основното внимание в хитовия сериал на HBO "Игра на тронове". Но професор Брус Крейвън от Columbia Business School смята, че най-достойният лидер в поредицата не е някой от тях, а... Санса Старк.

Различни герои от "Игра на тронове" маневрират и манипулират в името на властта, но Санса е успяла там, където те са се провалили.

"Тя премина през ужасни изпитания. Изгуби част от семейството си, беше изолирана. Все пак успя да научи много от подмолните си врагове, но и да остане вярна на собствените си ценности. Намери начини да оцелее, да помогне за събирането на близките си и да донесе стабилност в Зимен хребет", казва Крейвън пред CNBC.

Според професора силата на Санса идва от способността ѝ да се справя с лошото, без да губи положителните си черти. Героинята също така показва, че може да различи кога някой работи в неин интерес и срещу нея, както и да извлече опит от общуването си с всеки.

Крейвън, който е написал и книга за лидерските стилове в "Игра на тронове", посочва, че убежденията на Санса и отдадеността ѝ на нейните хора я правят достоен за възхищение водач.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.