Спрете сами да се тормозите с тези 3 въпроса


Спрете сами да се тормозите с тези 3 въпроса
Снимка: iStock/Guliver

15411

Търсите, но не намирате отговори на относно важни аспекти в живота ви? Най-вероятно си задавате погрешните въпроси, пише в блога marcandangel.com. Ето с кои питания трябва да спрете да се тормозите:

1. Защо не ме харесват?

Най-голямото нещастие и самота е да се чувстваш несигурен в себе си – сякаш всеки друг по някакъв начин е напред от теб. Когато си така несигурен, не забелязваш стотиците хора около теб, които те приемат такъв, какъвто си. Забелязваш само малцината, които не те приемат.

Не позволявай на несигурностите си да те смачкат в ъгъла. Не бъди жертва на себе си. Забрави дали останалите те харесват, или не, и се фокусирай върху това да обичаш себе си повече.

2. Какво ще си помислят?

Когато се тревожиш за това какво си мислят хората за теб, всъщност се притесняваш за това какво мислиш ти за себе си.

На моменти може косвено да се ласкаеш, като си мислиш, че всеки малък недостътък, който откриваш у себе си присъства и в съзнанието на всички около теб, сякаш те непрекъснато съзерцават твоите силни и слаби страни. Но истината е, че в 99.9% от времето те не го правят.

И независимо от това дали другите те съдят, или не, не можеш да контролираш какво мислят. Едниственото, което можеш да контролираш, е себе си. Някои хора ще те гледат отвисоко и няма да одобряват решенията ти. Не можеш да направиш нещо по въпроса. Живей по начин, който ти носи мир.

3. Ами ако не съм достатъчно добър/добра?

Страхът да бъдеш победен е това, което гарантира поражението. Страхът, че няма да си достатъчно добър е това, което гарантира, че никога няма да станеш.

Ако никога не грабнеш клавиатурата, молива, четката и какъвто друг инструмент изполваш за своя занаят, защото те е страх, че някой друг ще се справи по-добре от теб, предсказанието ти автоматично ще се сбъдне. Поражението не е най-лошият провал. Най-зле е никога да не си опитвал.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички