И фирмите, и служителите обикнаха работата от вкъщи


И фирмите, и служителите обикнаха работата от вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

5922

Лондонското Сити в 1 часа на обед. Близо половин милион души работят тук. Е, вече не. Пандемията от Covid-19 промени връзката ни с работния ни офис, може би завинаги.

Милион служители разбраха, че бракът им с офиса, пътуването до работа и правилото да са в 9:00 часа зад бюрото не са задължителни. Откриха, че могат да имат по-отворена връзка с офиса си.

Компаниите вече знаят, че макар служителите да работят дистанционно, екипите са все така продуктивни. Служителите вкусиха от гъвкавия работен режим и го харесаха.

Каква ще бъде новата нормалност?

Проучвания показват, че работещите, разделили времето си между офиса и дома, искат този модел да се запази. Фирмите също харесват идеята.

Британско проучване с над 2000 офис респондента показа, че повечето от тях не планират да стоят по 5 дни седмично в офиса след края на пандемията. И директори, и служители определят дистанционната работа като трайна тенденция. 8 неща, които ще направят продуктивна работата ви от вкъщи

Проучване на McKinsey сред 800 участника на ръководни постове в цял свят показа, че 15% от тях ще разрешат на персонала си да работи 2 или повече дни седмично от вкъщи.

В САЩ над 60% от всички работещи не могат да работят дистанционно. Професиите им изискват поне някакъв вид физическо присъствие. Но за милионите офисни служители мащабът и скоростта на промяната не бива да се подценява.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички