Актьорите от "Приятели" печелят милиони от повторенията на сериала

Актьорите от Приятели печелят милиони от повторенията на сериала

Комедийният сериал "Приятели" свърши през 2004 г., но все още е любим на зрителите. По телевизиите, включително и българските, постоянно въртят повторения на сериите, а с появата на стрийминг платформи като Netflix поредицата доби и по-млади фенове.

Оказва се, че всичко това е доста печелившо за актьорите от "Приятели". Според данни на USA Today студиото Warner Bros изкарва по 1 млрд. долара годишно от повторенията на сериала. А пък шестте звезди имат договори, които им носят по 2% от тези приходи, което значи, че те прибират по 20 млн. долара всяка година само от това!

Когато "Приятели" започва да се излъчва, Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат ле Бланк, Матю Пери и Дейвид Шуимър са получавали заплати от около 22 000 долара на епизод. 

Сериалът става хит и от третия сезон, възнагражденията им се вдигат до 100 000 долара на серия. От деветия сезон нататък пък получават по 1 млн. долара на епизод - най-високите заплати, давани за ситком до момента.

Днес, 15 години след финала на поредицата, актьори все още се радват на значително приходи. Припомняме, че преди време Netflix плати на Warner Bros 80 млн. долара само за да задържи "Приятели" на платформата си и през 2019 г.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.